Over cosas

Toen Paulette 12 jaar geleden met Cosas begon, was ze net terug gekomen uit het buitenland. Een vakantie naar Spanje was ongepland uitgemond in 4 jaar werken in Madrid, Parijs, Milaan en Tokio.

Juist op het moment dat ze weer in Groningen neerstreek, stond op de Vismarkt een pandje te huur waar ze in haar studente tijd al vaak over had gefantaseerd. Er had toen een ouderwets stomerijtje in gezeten. Een eigen huis, bedrijf midden in de stad, dat leek Paulette ook wel wat. Nu greep ze haar kans.

Cosas is Spaans voor spulletje, dingetjes, hebbe dingetjes. Cosas is Paulette zelf, een bonte verzameling van oude spullen die ze zelf mooi vindt, inkoopt en opknapt. Niet alleen Paulette's bonte verzameling werd groter en groter, ook haar klantenbestand groeide gestaagd.

Toen werd het te krap op de Vismarkt, en weer had ze mazzel. In de Haddingestraat kwam een pand te koop, er waren veel gegadigden, maar ze mocht als eerste komen kijken. Toen ze het kon kopen, wist ze het, doen!

Een lange, grote winkelruimte , een tuin, en daarboven genoeg ruimte om te wonen en dat alles weer in het centrum van de stad. Veel vaste klanten verhuisden gewoon met Cosas mee.

Paulette is gek op het uitzicht en op de sfeer van de oude binnenstad. Naast Cosas is een schuilkerk, een oude Lutherse kerk. Waarschijnlijk hoorde het huis daar vroeger bij. De bogen die hier overal in de muren zitten, zijn misschien wel een overblijfsel van allerlei geheimen doorgangen van vroeger. Het pand dateert uit 1887, toen Paulette er kwam wonen waren alleen de trappen nog origineel. Ze probeert zoveel mogelijk in oude staat terug te brengen.